Agro forum - forum rolnicze, sadownicze, ogrodnicze - :: Ursus c-385 tur słabo podnosi

FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Agro forum - forum rolnicze, sadownicze, ogrodnicze - Strona Główna » Mechanizacja » Maszyny rolnicze » Ursus c-385 tur słabo podnosi

Ursus c-385 tur słabo podnosi
Autor Wiadomość

malin 
aktywista



Pomógł: 35 razy
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2010
Posty: 353
Poziom: 17

HP: 12/630
 2%
MP: 301/301
 100%
EXP: 22/41
 53%
Wysłany: 2012-01-24, 19:16   Ursus c-385 tur słabo podnosi

witam panowie jak w temacie , założyłem na 80-tkę tura i na pusto chodzi luskus , ale jak chcę podnieść balota (150na 180) to unosi go tylko z metr od ziemi , pompa olejowa była wymieniona 3 lata wstecz , , myślałem iż to zawory przelewowe ale ich dokręcenie nic nie dało
na silniku nie czuć jakiegoś dużego obciążenia , siłowniki główne mają grubość 45mm i są jednostronne (45mm to co wychodzi błyszczące ) w/w tur ma niby podnosić 1200 kg , macie jakieś pomysły sugestie ?
_________________
aby do przodu ....
   
 
 

kacztorf 
aktywista


Pomógł: 74 razy
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 583
Poziom: 22

HP: 33/1106
 3%
MP: 528/528
 100%
EXP: 9/59
 15%
Wysłany: 2012-01-24, 20:04   

zmierz ciśnienie manometrem .Czy masz dodatkowy rozdzielacz?
   
 
 

malin 
aktywista



Pomógł: 35 razy
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2010
Posty: 353
Poziom: 17

HP: 12/630
 2%
MP: 301/301
 100%
EXP: 22/41
 53%
Wysłany: 2012-01-24, 20:19   

mam odrębny rozdzielacz 3 sekcyjny
_________________
aby do przodu ....
   
 
 

kacztorf 
aktywista


Pomógł: 74 razy
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 583
Poziom: 22

HP: 33/1106
 3%
MP: 528/528
 100%
EXP: 9/59
 15%
Wysłany: 2012-01-24, 20:55   

A ten rozdzielacz też zakładałeś teraz czy wcześniej działał dobrze przy innym sprzęcie ? Najlepiej było by zmierzyć cisnienie na wyjściu na siłownik z rozdzielacza . A może poprostu mało oleju masz
   
 
 

malin 
aktywista



Pomógł: 35 razy
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2010
Posty: 353
Poziom: 17

HP: 12/630
 2%
MP: 301/301
 100%
EXP: 22/41
 53%
Wysłany: 2012-01-25, 15:24   

rozdzielacz dostałem nowy do tura , jeszcze jutro spróbuje wyczyścić filtry i sprawdzę olej

dziś dolałem oleju ( było mało) wyczyściłem filtry ale nie wiele to dało :/
ciągnik nie ma obciążenia na hydraulice , zawory są skręcone a on nie zadusza się w pozycji roboczej , ale jeśli dam wajchę w górę i nacisnę coś na rozdzielaczu silnik od razu reaguje

Uploaded with ImageShack.us
_________________
aby do przodu ....
Ostatnio zmieniony przez malin 2012-01-25, 15:38, w całości zmieniany 1 raz  
   
 
 

kacztorf 
aktywista


Pomógł: 74 razy
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 583
Poziom: 22

HP: 33/1106
 3%
MP: 528/528
 100%
EXP: 9/59
 15%
Wysłany: 2012-01-25, 20:29   

A jak działaja silowniki dwustronne ? Czy siłowniki które nie działają są zasilane z tej sekcji z jednym wężem? Jeśli tak to musi być powrót z tej sekcji na przelew ,nie może być zaślepione bo przy opuszczaniu będzie dusiło ciągnik . A zasilanie tego rozdzielacza idzie przez rozdzielacz wewnętrzny ,TEN W ŻABIE? . Którą wajchę dajesz w górę tą od kipowania przyczepy? Bo jeśli zasilanie dałeś z wyjścia na hydraulikę zewnętrzną to jasne że abydodatkowy rożdzielacz miał zasilanie to wajcha musi być w górze tak jak podczas kipowania . Przelew masz po tej stronie co zawór przelewowy w rozdzielaczu?
Ostatnio zmieniony przez kacztorf 2012-01-25, 20:35, w całości zmieniany 2 razy  
   
 
 

malin 
aktywista



Pomógł: 35 razy
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2010
Posty: 353
Poziom: 17

HP: 12/630
 2%
MP: 301/301
 100%
EXP: 22/41
 53%
Wysłany: 2012-01-25, 22:08   

wąż który jest jeden jest od głównych i one są jednostronne , pozostałe 2 sa dwustronne dźwignia jest cały czas na kiprowanie siłowniki dwustronne działają płynnie
_________________
aby do przodu ....
   
 
 

kacztorf 
aktywista


Pomógł: 74 razy
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 583
Poziom: 22

HP: 33/1106
 3%
MP: 528/528
 100%
EXP: 9/59
 15%
Wysłany: 2012-01-26, 11:15   

ALE POWRÓT Z JEDNOSTRONNYCH JEST TERAZ ZABLOKOWANY ,WSZYSTKO IDZIE PRZEZ ZAWÓR . rysowałem kiedyś na forum połączenie . A zasilanie od której strony masz ? ZNALAZŁEM TAKI SAM TYLKO NA DWIE SEKCJE .
Ostatnio zmieniony przez kacztorf 2012-01-26, 11:25, w całości zmieniany 1 raz  
   
 
 

malin 
aktywista



Pomógł: 35 razy
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2010
Posty: 353
Poziom: 17

HP: 12/630
 2%
MP: 301/301
 100%
EXP: 22/41
 53%
Wysłany: 2012-01-27, 12:41   

ok dzięki , dziś kupiłem uszczelniacze do siłowników w pierwszym poście jest błąd tłoczyska są 55mm a nie 45mm , podłączyłem przelew z siłowników głównych , a przyczyną słabego podnoszenia był poluzowany zawór w rozdzielaczu
_________________
aby do przodu ....
   
 
 

kacztorf 
aktywista


Pomógł: 74 razy
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 583
Poziom: 22

HP: 33/1106
 3%
MP: 528/528
 100%
EXP: 9/59
 15%
Wysłany: 2012-01-27, 16:44   

Brak powrotu nie był przyczyną słabego podnoszenia ,ale to mogło rozregulować zawór .Teraz pewnie przy opuszczaniu jest spokojnie w układzie i olej nie wraca przez zawór . Gdyby za szybko opuszczał załóż dławik na powrocie ,taki od Bizona z otworem2,5mm ,koszt ok. 2zł . Ale to wypróbujesz pod ciężarem .
   
 
 

malin 
aktywista



Pomógł: 35 razy
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2010
Posty: 353
Poziom: 17

HP: 12/630
 2%
MP: 301/301
 100%
EXP: 22/41
 53%
Wysłany: 2012-01-27, 19:38   

zamontowanie powrotu faktycznie uspokoiło sprawę silnik nie dławi się przy opuszczaniu , ale , jest kolejne ale...
otóż jeśli jest założony krokodyl to wolno ale opada ale jeśli jest goły to jak daje w duł to on zaczyna delikatnie iść w górę , opada bez problemowo jak wyłączę silnik
_________________
aby do przodu ....
   
 
 

kacztorf 
aktywista


Pomógł: 74 razy
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 583
Poziom: 22

HP: 33/1106
 3%
MP: 528/528
 100%
EXP: 9/59
 15%
Wysłany: 2012-01-27, 20:03   

A rozdzielacz jest nowy, może on ma przecieki wewnętrzne na suwaku . Jak starczą Ci przewody podepnij pod inną sekcję w rozdzielaczu ,zobaczysz czy jest tak samo .Przypadkiem nie podłączyłeś powrotu z tej sekcji do drugiego wyjścia z boku .bo ono służy do łączenia szeregowego rozdzielaczy . Olej musi iść w ten sam otwór co powrót główny ,lub osobnym wężem do tylnego mostu albo skrzyni biegów . Może wrzucisz jakiś schemat i typ rozdzielacza.
Ostatnio zmieniony przez kacztorf 2012-01-27, 20:10, w całości zmieniany 1 raz  
   
 
 

malin 
aktywista



Pomógł: 35 razy
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2010
Posty: 353
Poziom: 17

HP: 12/630
 2%
MP: 301/301
 100%
EXP: 22/41
 53%
Wysłany: 2012-01-29, 10:01   

dziś ciągnik pochodził dłuższą chwilę i jak się zagrzał olej to problem znikł :) w końcu to jakoś dział jeszcze raz dzięki wielkie spiąłem to tak jak na obrazku

Uploaded with ImageShack.us
_________________
aby do przodu ....
   
 
 

kacztorf 
aktywista


Pomógł: 74 razy
Dołączył: 29 Lis 2009
Posty: 583
Poziom: 22

HP: 33/1106
 3%
MP: 528/528
 100%
EXP: 9/59
 15%
Wysłany: 2012-01-29, 10:16   

ZIMA MA SWOJE PRAWA . Pewnie były zapowietrzone siłowniki a zimny olej nie przepuścił powietrza , powrót dobrze podłączyłeś .
   
 
 

malin 
aktywista



Pomógł: 35 razy
Wiek: 27
Dołączył: 14 Gru 2010
Posty: 353
Poziom: 17

HP: 12/630
 2%
MP: 301/301
 100%
EXP: 22/41
 53%
Wysłany: 2012-03-14, 07:42   

i wyszło zimno minęło a on dalej opada bardzo wolno , lub wcale (bez obciążenia) teraz się zastanawiam gdzie zrobić drugi powrót oleju , pompa pcha go tyle że jak zimny i jest pusty to na opuszczaniu się delikatnie podnosi , macie jakieś sugestie gdzie wpiąć drugi powrót ?
_________________
aby do przodu ....
   
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

 
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - mangi - Mapa Forum

antyspam
Truskawki - Sadzonki truskawek
Polecamy
reklama

reklama

Facebook

reklama google