Witam Wszystkich na forum. Jeżeli oprysk Beetup trio 180 sc stosowany był kilka dni temu,to na razie odpuść sobie pozostałe,bo tutaj bardzo łatwo można przesadzić z ich ilością,odczekaj zdecydowanie dłuższy czas.
Nie wiem niestety jak jest z dostępnością tych produktów w PL. Stosuje się na całą powierzchnię pola. Zazwyczaj sadzonki truskawek, mogą mieć nieco żółty kolor po stosowaniu Boxer, ale to oczywiście tylko chwilowe. To pierwszy i najważniejszy zabieg po posadzeniu. Przeczytaj moje starsze posty, pisałem kiedyś jak optymalnie dobrać warunki, żeby mieć optymalne rezultaty.
Jeżeli chodzi o środki chwastobójcze,to polecam również poszukać ich w dobrych i godnych zaufania sklepach internetowych z artykułami dla rolnictwa,gdzie wybór masz naprawdę szeroki i możesz liczyć również na niższe ceny.
Witam,
tydzień temu posadziłam 2 tysiące krzaków odmiany "honeoye" w rozstawie 30cm x 70cm. Gleba była po uprawie pszenicy, opryskana ROUNDUP, odpowiednio odczekana, nawieziona obornikiem i zaorana. Z powodu dość upalnych dni truskawki są podlewane rano (mniejszą ilością wody) i wieczorem (większą). Mam dwa pytania, ponieważ jestem w temacie uprawy "zielona":
1. Jak długo mam nawadniać glebę? Chodzi mi o to, jak długo po posadzeniu truskawki wymagają szczególnej wilgoci.
2. Co dalej mam robić? Opryskać je czymś, czy zostawić w takim stanie i resztą zająć się wczesną wiosną?
Z góry dziękuję za odpowiedzi! POZDRAWIAM
1. Jak długo mam nawadniać glebę? Chodzi mi o to, jak długo po posadzeniu truskawki wymagają szczególnej wilgoci.
2. Co dalej mam robić? Opryskać je czymś, czy zostawić w takim stanie i resztą zająć się wczesną wiosną?
2. Na forum się tego nie dowiesz bo musiałbym Ci tutaj napisać książkę. Kup kilka książek o uprawie truskawki i zacznij dociekać dlaczego i po co
Wszystkie zabiegi zależą od sytuacji na polu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum