Cześć!
Chciałem zapytać o abstrakcyjne możliwości wyboru odmian truskawek. Tak dokładniej to chciałbym sobie sam sprawić taką mini-uprawę (mam nadzieję, że nie jest już za późno), i jak przeczytałem na stronie 'sadzonki frigo' opisówkę poszczególnych gatunków to się złapałem za głowę... Czy jest naprawdę pomiędzy różnymi 'odmianami' taka różnica? Oraz czy polecacie jakiegoś konkretnego producenta/dystrybutora - najlepiej takiego, który będzie miał choć odrobinę cierpliwości;)
z góry dzięki
Ja mam w ogrodzie 2 odmiany wczesne i późne odmiany i przyznam, że nie ma problemu. Ale są posadzone w odpowiednich odległościach od Siebie na foli, dzięki czemu jest mnie plewienia.
Popularnych w Europie 30-50, stare odchodzą a nowe ciągle się pojawiają. Rocznie powstaje zapewne w samej Europie kolejne 30 odmian, ale tylko raz na kilka lat pojawia się odmiana która się wybija na rynku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum