Przez najbliższe dwa lata partnerzy projektu pracować będą nad przygotowaniem krajowego, strategicznego programu badawczego, nakierowanego na rozwój technologii żywności wysokiej jakości w Polsce oraz rozwijana będzie współpraca nauki i przemysłu w zakresie rozwoju nowych technologii żywności.
Obok Instytutu EEDRI , do projektu przystąpiła Politechnika Łódzka, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności oraz Spółdzielnia Mleczarska MLEKPOL z Grajewa. Projekt koordynuje Instytut Sadownictwa i Kwiaciarstwa w Skierniewicach.
Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych sprawami dotyczącymi rolnictwa oraz rozwojem technologii żywności i żywienia w Polsce na naszą stronę internetową Żywność i żywienie w XXI wieku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum