Wysłany: 2007-05-22, 13:37 Uprawa chryzantem w gruncie, pod osłonami, sterowana uprawa
Wiam wszsytkich !
Chciałbym zająć się uprawą chryzantem i będę wdzięczny za każde wskazówki osób które prowadzą uprwę tych kwiatów. Najważniejsze sprawy to jak prowadzić mateczniki oraz produkcja sadzonek, szkodniki, choroby, nawadnianie i nawożenie. W Haśle Ogrodniczym mozna przczytać również o sterownej produkcji wtedy mamy pewnosć że zakwitną na 1 listopada i taka metoda najbardziej mnie interesuje. Będe tutaj zamieszcal swoje doświadczenia z upawy gdyż w tym roku przygotowuję pliotażowy zagon:) oraz namiot do późniejszej uprawy i ochrony przed ewentualnymi przymorzkami. Jeśli zdążę zrobić kurtyny zasłaniające będzie to już sterowana uprawa:) Z tego co wyczytałem w internecie odmiana cremist zawsze wykwita na 1 listopada ale posiada szereg muacji. Proszę abyście pisali tutaj o swoich doświadczeniach.
Jestem również zainteresowany uprawą tych kwiatków w otwartym ternei, ale nie mam w ogóle doświadczenia. Od czego zacząć jak przygotować miejsce oraz czego należy unikać, słowem proszę o porady ewentualnie jakieś wskazania co do kompetentnej lektury.
Witam, zaczełem uprawę chryzantem drobnokwiatowych na kwitnienie 1 listopada. Mam już sadzonki odmiany Celia Remos i Label Niewiem jakich nawozów używać i jakich środków ochrony roślin Czy ktoś mógł by mi pomóc w prowadzeniu roślin?
Witam i jestem nowy na forum i zamiezam uprawiac chryzantemy w najblizszym czasie,widze ze temat jest ale nie ma dalszej kontynuacij.
Prosze o jakies wskazowki i moze rady jak na poczatke.
Witam i jestem nowy na forum i zamiezam uprawiac chryzantemy w najblizszym czasie,widze ze temat jest ale nie ma dalszej kontynuacij.
[quote="Rolnick"][quote="lapa88"]Witam i jestem nowy na forum i zamiezam uprawiac chryzantemy w najblizszym czasie,widze ze temat jest ale nie ma dalszej kontynuacij.
CHRYZANTEMY są łatwe wuprawie tylko trzeba przestrzegać zasad 1.systematyczne podlewanie 2.nawożenie najlepiej osmocote przed sadzeniem 3.opryskiwanie przed chorobami i szkodnikami no i odchwaszczanie sadzonki można kupić wsklepach ogrodniczych tylko trzeba wcześniej je zamówić w sklepie można też samemu zrobić sadzonki trudniejsze jest uprawa chryzantem na kwiat cięty cała uprawa musi odbywać się w tunelu foliowym http://www.youtube.com/watch?v=OJfEBMiQ2A4 zobacz jak się uprawia chryzantemy we francji
Ostatnio zmieniony przez 72pl 2011-12-29, 17:29, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum