Wysłany: 2014-07-18, 08:30 Technologia winiarstwa - studia podyplomowe
Po raz drugi na a Wydziale Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu ruszyła rekrutacja na podyplomowe studia z zakresu
„Technologii winiarstwa”.
Program studiów podyplomowych: „Technologia winiarstwa” uwzględnia szeroki zakres zagadnień związanych z technologią produkcji wina i uprawą winorośli.
Studia podyplomowe z zakresu Technologii winiarstwa skierowane są do słuchaczy chcących dogłębnie poznać proces produkcji wina z winorośli uprawianej w Polsce, co w dobie obecnie wzrastającego zainteresowania i rozwoju tej branży jest niezwykle pożądane. Absolwent studiów podyplomowych zostanie przygotowany do podjęcia pracy w winnicy i winiarni, będzie posiadał wiedzę z zakresu podstaw uprawy winorośli oraz winifikacji win białych, czerwonych, a także win specjalnych. Dzięki proponowanemu programowi studiów absolwent zostanie zapoznany z prawnymi i ekonomicznymi aspektami uprawy winorośli i produkcji win w Polsce oraz krajach UE, podstawą projektowania winiarni, a także sposobami oceny jakości surowców i produktów finalnych, z uwzględnieniem najnowszych metod analitycznych i technik instrumentalnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum